Szappanos Gréta
tanácsadó szakpszichológus,
gyermekpszichodráma-vezető

   Egyetemi tanulmányaimat (mind a BA és az MA képzést) a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem. Fontos számomra a folyamatos szakmai fejlődés és önképzés, ezért még az egyetemi évek alatt egy 2 éves felnőttpszichodráma csoportban szereztem önismereti sajátélményt. Utána a Magyar Individuálpszichológiai Egyesületnél képződtem tovább:
először a Kende Hanna-féle gyermekpszichodráma-vezető képzést végeztem el, azóta folyamatosan vannak gyermekpszichodráma csoportjaim.  Majd a Világjáték (mely egy terápiás és diagnosztikus eszköz) módszertanát is elsajátítottam az egyesület egyik képzésén.
2019-ben tanácsadó szakpszichológusként végeztem
az ELTE-n.
   Egyetemi tanulmányaim alatt évekig dolgoztam önkéntesként: szerettem volna minél változatosabb és mélyebb szakmai tapasztalatokat szerezni. Többek között gyermekkórházakban (onkológiai és neurológiai osztályokon) és az I. kerületi Pedagógiai Szakszolgálatnál is dolgoztam, valamint terápiás asszisztensként egyéni-és csoportterápiákat tartottam autista és Asperger-szindrómás gyerekeknek.
    A pszichológusi végzettség megszerzése után néhány évig a Britannica Nemzetközi Angolnyelvű Általános Iskolában dolgoztam, ahol egész napos terápiás (szociális-kommunikációs fejlesztés, dühkezelés) és integráló tevékenységet végeztem egy Asperger-szindrómás gyermek mellett. 2015 óta a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom pszichológusként. Az itteni munkám főként szülőkonzultációk, pszichodráma csoportok, szakértői vizsgálatok és a gyerekekkel való egyéni foglalkozások teszik ki.
   A Bocskai Tanácsadó-és Fejlesztőközpontban 3-18 év közötti gyerekeket és serdülőket, valamint szüleiket várom egyéni foglalkozások és szülőkonzultációk keretén belül.
Főként játékterápiás, olykor kognitív viselkedésterápiás módszereket használok, illetve a gyermekdráma egyéniben is alkalmazható technikáit.  Elengedhetetlenül fontosnak tartom a szülőkkel való rendszeres konzultációs alkalmakat, a felmerülő kérdésekről és problémákról való együtt-gondolkozást.

Szappanos Gréta - pszichológus